2011. április 21., csütörtök

Élelmiszer témakör: Medvehagyma pogácsa, a sztár


Évi írta:

Az én pogácsareceptem:
25 dkg liszt
25 dkg zsiradék
25 dkg egyéb (krumpli v. túró v. sajt)
kevés só és/vagy fűszer

összekeverni, pogácsát formázni, kisütni. Én összevágott medvehagymát tettem bele. Ha túl sűrűnek találod, keverj össze egy tojást, abból rakj bele valamennyit, a többivel meg lehet kenni a tetejét. Esetleg egy teáskanál sütőpor mehet bele a liszttel elkeverve.

Ha kezd fonnyadni a medvehagyma és nincs időm, annyi olajjal, amennyivel elviszi a turmix össze szoktam keverni, kis üvegben a hűtőben hónapokig eláll. Lehet vele ízesíteni, akár levest, pogácsát, vagy tésztára tenni (nem kell sok).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése