2010. február 23., kedd

Csak elkezdeni nehéz!




A cím vonatkozik a blog bejegyzésekre is, és persze az ökoháztartás felé vezető rögös utra is.
Gabi nagyon profi ebben, látszik a blogról is.

Mondja el nekem valaki, miért van az, hogy nálunk is hét nő jött össze, hogy felajánlja a segítségét a könyv elkészüléséhez.

Talán több felelősséget éreznek a gyerekeik miatt ? (Bocs Gergő, de te kivétel vagy). Nálunk is folyik nagy üzemben a hűtő átreformálása, a keletkezett hulladékok szelektálása és szembesülés azzal, hogy nap mint nap mit dobálunk ki. A konyha fel van cetlizve, nehogy bárki is elfelejtse a mérést és szelektálást.

Szerencsém van, ugyanis a családom teljesen együttműködik, és nagyon kíváncsiak mi fog ebből kisülni.

A férjemnek volt egy jó meglátása: érdekes lenne lebontani hogy a műveltség és iskolázottság mennyiben befolyásolja a szelektív hulladékgyűjtést. Szerintetek?

további szép napot!

Erzsi
Telezöld öko csoport

3 megjegyzés:

  1. Ezt ismeritek? Szerintem pont az elkezdes utani nehezseg, a hogyan tovabb:-)
    Itt kislepesekben haladva nagyon jo otleteket adnak. Azt mondja az egyik pl. hogy nem tud MINDEN eloregyartott kajat lecserelni otthon keszultre egyszerre, de elkezdi egyenkent. Epp muzli szelet receptet tesztelt.

    VálaszTörlés
  2. pont a link maradt le;-)
    http://1smallchangeblog.blogspot.com/2010/02/march-changes.html

    VálaszTörlés
  3. Köszönjük a linket, jó hogy beleolvastál... Mostanság a világ minden pontján vannak ilyen kezdeményezések, reméljük egyre több marad életben. Ez is ilyen próbálkozás, itthon még gyerekcipőben. De jól kezdődik!

    VálaszTörlés